Signhild Andersson, Kvarnriset

Signhild Andersson, Kvarnriset.

Signhild Andersson, Kvarnriset.

Signhild Andersson, Kvarnriset.

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-14 05:00

Torsdagskvällen den 5 augusti dog Signhild Ester Emelia Andersson i sitt hem efter en tids sjukdom. Signhild, född Viklund i Ljusvattnet 1943, var barn till Alrik och Elida Viklund. Hon var äldst av fem syskon och fick tidigt ta ansvar för hem och syskon. Hon arbetade även i sin ungdom i lanthandeln i Ljusvattnet.

Signhild älskade att dansa och 1961 träffade hon Rolf på en dans i Bygdsiljum. Tre år senare gifte de sig och hon flyttade till hans hemgård i Kvarnriset. De första åren skötte hon gårdens djur.

Tillsammans fick de tre barn, Torbjörn, Ellenor och Stefan. Sedan blev det tio barnbarn.

Signhild utbildade sig vid Balderskolan och arbetade inom vården under hela sitt liv, även efter pensionen.

Hon har varit aktiv i olika föreningar och särskilt Husmodersföreningen Hem och Samhälle och Röda korset har engagerat. Signhild har alltid handarbetat med olika saker. På sjuttiotalet vävde hon mycket och barnen minns hur de fick hjälpa till att rulla spolarna. På senare år blev det mycket vackert stickat.

För Signhild har matlagning och allt som hör hemmet till alltid varit viktigt, och hur ofta och länge barn och barnbarn än var där så tyckte hon nog alltid att vi åkte för tidigt.

Hon hade en passion för blommor, speciellt orkidéer. Signhild tyckte också mycket om att plocka bär och svamp och hade sina hemliga ställen. Nu har hon gått själv till en för oss okänd plats, och vi får stilla oss i förvissning om att hon inte längre behöver lida ont av sjukdom.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!