Rune Degerstedt

Rune Degerstedt, Brönet.

Rune Degerstedt.

Rune Degerstedt.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-13 10:43

Min kära make, vår far och farfar Rune Degerstedt har lämnat oss i saknad. Rune föddes och växte upp som ensamt barn till Bengt och Estrid Degerstedt på Brönet, i Degerbyn.

Han träffade Gertrud från grannbyn Medle och efter en tid flyttade de ihop i det nybyggda huset på Brönet. Efter några år kom första sonen Ulf och några år senare Hans till familjen.

Efter skolan i grannbyn Myckle började han sin arbetsbana på sågen i Myckle samtidigt som han hjälpte till med familjens jord- och skogsbruk. Värnpliktstiden var den enda perioden i livet han inte bodde på sitt älskade Brönet, eller Stenhammar som han envist hävdade att det hette innan stadsborna ändrade namnet. 

Efter värnplikten började han att arbeta som en av de första på Rörprodukters nya anläggning i Degerbyn och blev där till sin pension. Han började som springschas och chaufför för att senare gå vidare till säljare. Jordbruket sköttes på kvällar och helger och när Bengt gick bort avvecklades djuren. 

Runes största intresse förutom familjen var jakten. Otaliga var de dagar när har var ut en sväng med hunden, oavsett årstid. Året delades upp före och efter älgjakten. Efter en tidig pension tillägnades tiden till jakt, arbete i skogen samt till snickerier där furu var signumet. Alltid var det något som skulle fixas. Rune var alltid hjälpsam och när som det behövdes kom han till hjälp hos barn, släktingar och vänner. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!