Rune Berglund, Burträsk

Rune Berglund, Burträsk.

Rune Berglund, Burträsk.

Rune Berglund, Burträsk.

Foto: Privat

Dödsfall2021-07-21 05:00

Rune Berglund avled den 11 juni, omgiven av båda sina barn, på Gärdets äldreboende på Burträskgårdarna. Rune var son till Artur och Naima Berglund och äldst i en syskonskara av tre, där Rune blev den siste att lämna oss.

Han var gift med Sigrid, född Forslund. Rune blev tidigt märkt som snickare när han som femåring följde sin far till snickerifabriken och i en olyckshändelse förlorade två fingrar på höger hand.

Han blev Burträsk trogen under hela sitt liv. I ungdomen var han intresserad av natur och friluftsliv vilket ledde till att han blev scout och även senare scoutledare i Burträsk scoutkår.

Han var också stugfogde för scoutstugan under många år, även efter att han slutat som scoutledare.

Sin hustru träffade han när hon studerade på Edelviks folkhögskola, och paret gifte sig i Burträsk kyrka 1956. De adopterade sedan under åren två barn, Ola och Kristina.

Rune var under sin yrkesverksamma tid verkställande direktör på Berglunds Snickeri AB i Burträsk. När företaget såldes började Rune jobba på Snidex AB där han var anställd fram till pensionen.

Under sin tid på Berglunds snickeri var Rune aktiv inom Snickerifabrikernas Riksförbund, genom vilka han tilldelades Oxhyvlarmärket.

På fritiden tillbringade Rune mycket tid i trädgården med att bland annat odla jordgubbar och att sköta om sin rabatt med rosor.

Sommartid tillbringade Rune och Sigrid mycket tid i sommarstugan, där han med allehanda projekt fann en fristad från allt jobb på snickeriet.

En av de flitigast förekomna sysselsättningarna var att fiska gös i Burträsket, och under sommaren var vi barn mer eller mindre uppvuxna på gös i olika former.

Rune var en föreningsmänniska, han var aktiv i Lions Club under den tid de fanns i Burträsk och var även aktiv i Mårrånbadarne, som träffades på badhuset varje lördagsmorgon, sedan starten,

Han var en godhjärtad och väldigt snäll person, familjen betydde mycket för Rune och barnbarnens uppfattning av honom var att han var busig.

Rune är sörjd och oändligt saknad av barn med respektive barnbarn och barnbarnsbarn

Barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!