Rolf Wikström

Rolf Vikström (född Lundberg), Skellefteå.

Rolf Wikström.

Rolf Wikström.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-17 05:00

Vår älskade pappa Rolf föddes i Renholmen, Byske den 27 augusti 1927. 

Tyvärr förlorade han både sin pappa, mamma och lillasyster under tidiga år men kom till ett fint fosterhem hos makarna Anna och Verner Vikström i Klemensnäs och som också adopterade honom. 

År 1950 sökte pappa Statens Polisskola I Stockholm och blev antagen där. Han gick även en högre polisutbildning 1959–1960 och har dessutom gått ett flertal specialutbildningar hos Rikspolisstyrelsen. 

I samband med att pappa tjänstgjorde som polis i Uppsala 1954 kom han att träffa sin blivande fru (vår mamma) där och som är bördig från Skellefteå. De vigdes den 27 augusti 1955 i Skellefteå Lfs kyrka. 

Efter giftermålet fick pappa en tjänst som polis i Lycksele och där föddes sonen Peter (1957) och dottern Anna (1964). 

Flyttlasset gick så småningom till Skellefteå där våra föräldrar valde att bygga en fastighet på Alhem år 1967 och som kom att bli deras hem i 52 år. Sedan 2019 har de varit bosatta i Myckle.

Fram till sin pension 1992 tjänstgjorde pappa som kriminalinspektör i Skellefteå.

Pappas stora intressen var att sköta om huset, idrott, historia och resor. Han blev bland annat svensk polismästare i trekamp 1972.

Åtskilliga är de gånger som pappa stått och vallat både sina och våra skidor för att ge sig ut på flera mils skidåkning i Vitbergsterrängen. Vi har också många härliga minnen från resor vi gjorde varje år till Hemavan och fjällen där. 

Under åren har pappa och mamma rest runt i och utanför Europa och fått upptäcka många vackra platser tillsammans.

Pappa var också medlem i Svenska Frimurarorden.

Han lämnar ett stort tomrum efter sig men med många fina minnen bevarade som vi fick tillsammans med honom. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!