Rolf Möller

Rolf Möller, Skellefteå.

Rolf Möller.

Rolf Möller.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-08 05:00

Söndagen den 25 juni somnade vår älskade pappa, Rolf Möller, in i en ålder av 79 år. Han lämnar efter sig sin fru Inger, dotter Annelie, son Mikael, svärson och svärdotter, samt fyra barnbarn. Pappa diagnostiserades med Alzheimers för några år sedan och har haft en alltmer sviktande hälsa som eskalerade de sista månaderna. Vi finner tröst i att han fick somna in fridfullt i sällskap av oss närmaste.

Pappa var uppvuxen i Stensträsk utanför Jörn, som nummer två i en syskonskara på sju. Efter verkstadsskolan flyttade pappa till Västerås och arbetade på ABB. Lumpen gjorde han på I 20 i Umeå. I Skellefteå arbetade han sedan som maskinarbetare på flera olika företag som Foco och Bröderna Lundbergs. Längst var han på Skelleftehamns Mekaniska verkstad som senare blev Mexor. Mot slutet av sin arbetskarriär gick pappa över till att bli förrådsansvarig vilket passade pappas ordningssinne perfekt.

Pappa träffade mamma, Inger (född Pettersson), 1969 på en dans i Luleå. De flyttade ihop på Moröhöjden och vi barn föddes. I början av 80-talet byggde mamma och pappa huset på Moröbacke med hjälp av släkt och vänner. 1982 flyttade vi in i huset där pappa och mamma bodde fram tills pappa blev sämre i sin sjukdom och flyttade in på omsorgsboendet Ömheten våren 2022.

På fritiden uppskattade pappa att umgås med familj, släkt och vänner. Han tyckte mycket om att fiska, vilket han gjorde året om. Andra intressen han hade var att köra skoter, att meka med bilar och sport, både att titta på och utöva. Pappa gillade också att lyssna på musik, och om han fick bestämma, så var det Elvis som spelades.

Vi minns hur pappa alltid ställde upp. Oavsett om det gällde renovering av hus, meka med bilen, ge goda råd eller ta hand om sina barnbarn. Han var omtänksam och hade ofta glimten i ögat, det var härligt att hans goda sidor var med honom till slutet, han fortsätte skämta även när andra funktioner slutade fungera. Vi kommer alltid att ömt vårda våra minnen av pappa, saknaden är stor.

Familjen, genom Annelie och Mikael.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!