Rolf Alvarsson

Rolf Alvarsson, Mobacken

Rolf Alvarsson

Rolf Alvarsson

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-26 05:00

Måndagen den 21 februari somnade vår kära pappa och älskade make Rolf Alvarsson in. Han blev 81 år gammal. Livets resa började i Västerbottens fjällvärld 1940 i byn Kraddsele. Rolf var äldst av tre syskon.  

Rolf mötte sin stora kärlek Vivi-Anne år 1963. Tre år senare, 1966, ringde bröllopsklockorna för Rolf och Vivi-Anne i Lövångers kyrka. Två år senare föddes förste sonen Benny i Laisvall. 1970 flyttade familjen till Lycksele, året därpå föddes deras yngste son, Jens.

Familjen byggde hus på Forsdala, Gnejsvägen, 1974. Rolf och Vivi-Anne blev kvar i Lycksele fram till 2014 då de bosatte sig i Skellefteå. I januari 2022 flyttade Rolf till äldreboendet Dammen där han bodde fram tills han somnade in. 

Rolf var väldigt händig och uppfinningsrik, det var sällan något han inte kunde fixa. Han gick under namnet ”Glesbygds-Arvid” med mottot ”allt går att lösa.”  

I ungdomen var Rolf en duktig skidåkare. Han var engagerad i skidverksamheten för Lycksele IF, både som tränare och skidåkare.

Rolf började sin yrkeskarriär tidigt. Arbetslivet började som praktikant hos sin far Alvar i Kraddsele. Därefter blev det Vattenfall i Kultsjön och sedan bar det i väg till gruvan i Laisvall. Efter omskolning till VVS-montör i Jönköping började Rolf sitt nya yrkesliv på Andersson Värme i Lycksele där han tillbringade resten av sitt arbetsliv. 

Rolf tyckte om att resa och har med Vivi-Anne gjort många både långa och korta resor men föräldrahemmet och stugan i Slåttesdalen låg alltid nära hjärtat och familjen tillbringade många sommar- och vintersemestrar där.

Rolf älskade att berätta historier, gärna från förr, med sin härliga berättarteknik och underfundiga humor underhöll han oss lyssnare under många timmar. Älgjakten var under lång tid årets höjdpunkt och jaktkamraterna hade alltid en speciell plats i Rolfs liv och berättelser. 

De fyra barnbarnen och barnbarnsbarnet hade en stor plats i Rolfs hjärta. Det var mycket upptåg och aktiviteter när han hade dem i närheten. Allt ifrån springskytte, slalom, kojbygge och bad. 

Vi kommer alltid att bära med oss fina minnen av Rolf och är tacksamma för att han alltid funnits där och ställt upp för oss. Vi saknar honom. 
Rolf sörjs närmast av makan Vivi-Anne och sönerna med familjer. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!