Rolf Adolfsson

Rolf Adolfsson, Skellefteå.

Rolf Adolfsson

Rolf Adolfsson

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-15 05:00

Vår älskade Rolf avled i hemmet fredag den 30 juni, 82 år. Han vårdades efter en längre tids sjukdom av palliativ medicin i hemmet och omvårdnad av hemtjänsten.

Rolf var född i Nässjö i Småland och växte upp med föräldrar och två syskon. Han var aktiv som brottare i tidig ungdom och senare ingick han i Nässjös ungdomselitgrupp i gymnastik. Det var två aktiviteter han ofta refererade till och som fostrade honom.

Efter avslutad utbildning till maskinteknisk ingenjör bildade han familj och flyttlasset gick till Stockholmstrakten. I äktenskapet fick han tre söner varav endast den yngste är kvar i livet. Han fick också fyra barnbarn som bor i Uppsala, Stockholm och Tyresö.

På 1980 talet flyttade han till Skellefteå och vi köpte radhus där han startade sitt egna företag med import och försäljning av ventilation utan kanaldragning främst för industrin. Det bedrevs till dess att hälsan satte stopp och avvecklades så sent som januari 2023.

Smultronstället i Örviken köptes 2003 och radhuset såldes för att övergå i lägenhetsboende. Där tillbringade vi flera månader varje sommar. Han hade hoppats få en sista sommar i Örviken där han älskade att bygga altaner, odla blommor och hallon samt rensa ogräs, men hälsan räckte inte ända fram.

Han hann få umgås med sina två äldsta barnbarn, Emelie och Marcus och deras mamma, här hemma och i stugan under några dagar i maj då både Rolf och barnbarnet Marcus fyllde år på samma dag.

Nu får vi som är kvar bland annat njuta av hans många tavlor på väggarna. En av hans fritidssysselsättningar var att teckna i blyerts och han visade gärna upp dem för besökare. Stugan får vila lite den här sommaren.

Vi saknar honom djupt och får plocka fram våra positiva minnen av honom efter en omtumlande och hektisk sista sjukdomstid. Han sörjes närmast av hustru, son och barnbarnen samt bonusfamiljen i Skellefteå.

Britta F Adolfsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!