Roland Mikaelsson

Roland Mikaelsson
Roland Mikaelsson

Roland Mikaelsson Byske.

Dödsfall 2 april 2022 05:00

Roland Mikaelsson Byske, avled 86 år gammal på Norrgårda den 27/3. 

Så har ett strävsamt och rikt liv nått sitt slut. Roland föddes som nummer fyra i en syskonskara av sex. Föräldrarna hette Margit och Hjalmar Mikaelsson och familjen bodde i Norra Stensjön, Byske. 

Då Hjalmar jobbade som sprängare åt Vattenfall och var mycket borta var det främst Margit som fostrade barnen. De fick alla sin uppgift att sköta i hemmet och pappas uppgift blev att sköta matlagningen. 

Roland började sitt yrkesliv som dräng när han var 14 år. Sedan utbildade han sig till murare och jobbade inom byggnads resten av sitt yrkesliv. Det var ett arbete som fortsatte långt efter pensionen och många öppna spisar bär signaturen Roland Mikaelsson. Hans specialitet var att ta ner, sätta upp och laga gamla kakelugnar. 

1962 gifte sig Roland med Gullevi Forsberg och de fick två döttrar, Susanne och Erika.  

Han berikades också med fem barnbarn och ett barnbarnsbarn. 

Som ung spelade han fotboll i Byske IF och hans idrottsintresse har följt honom hela livet och har även gått i arv till barn och barnbarn, vilket vi är tacksamma för.

Pappas största intresse var nog ändå djur och natur. Han hade ett stort jaktintresse som bedrevs med den största respekt för djuren. Men lika gärna jagade han genom linsen på sin Hasselbladare. Och ett stort antal foton, särskilt på rovfåglar, vittnar om det.

Under många år fanns det alltid en tax i huset och många kullar har fötts upp, samt en och annan stövare.

Han var en mångfacetterad person som även gillade det skrivna ordet, såväl poesi som prosa. Jussi Björling var favoritsångaren.

Familjen har alltid betytt mycket för pappa, och han för oss. Han var en älskad, klok, hängiven make, pappa, morfar och svärfar.

Vi kommer att sakna honom mycket.

Makan Gullevi

Döttrarna Susanne och Erika 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa