Roger Lundberg

Roger Lundberg.
Roger Lundberg.

Roger Lundberg, Arvidsjaur.

Dödsfall 21 juni 2023 09:50

Roger Lundberg, Arvidsjaur har avlidit i en ålder av 79 år. Han var född i Tjappsåive där han växte upp på en bondgård.

Han var äldst av två syskon. Efter grundskolan studerade han vid Grans Lantmannaskola i Öjebyn och gick en skogsyrkeskurs i Radnejaur. Sedan gjorde han värnplikten på I19 i Boden där han trivdes och bestämde sig för att fortsätta jobba i det militära. Han studerade därför tre år i Uppsala och ett år vid Kungliga militärhögskolan i Stockholm.

1964 träffade han Judith Renberg från Vuotner på en dans på Astoria i Lauker. 1966 gifte de sig i Arvidsjaurs kyrka. De fick två barn, Erika och Eva. Familjen bodde ett tag i Boden på grund av Rogers jobb som militär på I19. När K4 i Arvidsjaur startade flyttade de dit och Roger arbetade på K4 fram till sin pensionering. 

Som yrkesmilitär har han undervisat många värnpliktiga. Efter pensioneringen var han med i Hemvärnet.

Roger var naturintresserad och var ett tag ordförande i Arvidsjaurs Naturskyddsförening. Han var också ordförande i Tjappsåive Intresseförening och Arvidsjaur Byar. I 20 års tid gav ha ut tidningen Tjappsbladet.

Tjappsåive låg honom varmt om hjärtat.  Roger var som pensionär revisor i Arvidsjaurs kommun och kommunambassadör för Arvidsjaurs byar. Han var en hjälpsam och arbetsam person. Han hjälpte ofta sin far med skogsarbete. Han var med och byggde flera kojor och vindskydd. Roger fann stor glädje i fiske och fotografering. Den sista tiden vistades han på grund av sin sviktande hälsa på Bryggan och Länsmansgården i Arvidsjaur. Närmast sörjande är makan Judith och barnen Erika och Eva med familjer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa