Ragna Sandström

Ragna Sandström, Skellefteå.

Ragna Sandström.

Ragna Sandström.

Foto: R Enmark

Dödsfall2024-09-21 05:00

Vår mamma Ragna växte upp i Södra Sandträsk i en småbrukarfamilj tillsammans med 8 syskon. Hon gifte sig i unga år med vår pappa Gösta Sandström. De startade sitt gemensamma liv i Laisvall, där vi barn är födda. Mamma var hemmafru och pappa jobbade i gruvan. Vi flyttade sedan och bodde på flera olika platser pga pappas olika jobb. I början på 60-talet flyttade vi till Skellefteå. Då började hon jobba på Åhléns, ett arbete hon trivdes fantastiskt bra med och jobbade kvar där fram till sin pensionering. Vid 49 års ålder blev hon änka, då pappa dog hastigt. Det blev såklart ett hårt slag för henne. Men med sin positiva livssyn kunde hon så småningom se framåt. Hon träffade senare Torsten Falk som hon fick många år tillsammans med. De gjorde bla utflykter med husvagn och även en del utlandsresor.

Hon var så otroligt nöjd och tacksam för allt man gjorde för henne och månade mycket om sin familj. Det fanns inga gränser för hennes tacksamhet när hon fick följa med och träffa barnbarn och så småningom även barnbarnsbarn. De senaste åren hörde hon väldigt dåligt, men hon ville ändå vara med. Som hon sa ”jag får ju i alla fall se er”. Julfika var länge en tradition, som hon älskade, när alla i familjen samlades hos henne. Då bjöds vi på hennes fantastiskt goda och avancerade bakverk.

De senaste åren levde hon ensam och brukade bla roa sig med att spela canasta och äta lunch med sina väninnor. Hon promenerade också varje dag. Hon älskade ishockey och Skellefteå AIK. De senaste åren följde hon Skellefteå AIK:s alla matcher på TV. Hennes väninnor kunde inte förstå att hon tyckte det var värt att betala för att få se ishockey. Men hon tyckte det var bästa underhållningen!

De två sista åren bodde hon på Ömhetens äldreboende, avd Ängen, där hon fick den bästa vård man kan önska. Hon har nu somnat in efter ett 94 år långt liv.

Vi minns henne som en kärleksfull och varm mamma med mycket humor.

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!