Peter Olofsson

Peter Olofsson, Skellefteå.

Bilden är tagen på en båt under en resa

Bilden är tagen på en båt under en resa

Foto: Tanja

Dödsfall2023-09-23 05:00

Peter Olofsson avled torsdag 14:e september efter en tids sjukdom. 
Peter föddes i byn Renbergsvattnet strax utanför Skellefteå. 
Han var son till Evert och Gretel Olofsson och föddes som nummer 2 i en barnaskara om 6 barn. 

År 2000 träffade han Tanja som blev hans stora kärlek. Hennes son Kirill tog han till sig som sin egen och 2003 föddes sonen Rickard. 

Peter var välkänd och omtyckt i byn. Alla såg honom som en väldigt klok man och han satt i många styrelser i byn. Peter sa sällan nej och tyckte om att engagera sig. Hade man bekymmer med något vände man sig till honom för kloka råd. 
Inte sällan såg man honom under huven på en bil eller annat fordon som behövde omsorg. Han var sannerligen en mångsysslare.

I jaktlaget var han den som underhöll vid samlingarna med sina kvicka och roliga kommentarer. Han var känd för sin styrka och det hände att han helt sonika drog fram en skjuten älg utan hjälp av fordon. 
Hembygdsdagarna tillbringade han i rökbastun och hivade ut rökt fläsk till besökarna. Han stod som en fällkniv därinne med sin längd men klagade gjorde han inte. 

En gång i tiden sökte han till en astronaut tävling och han tog sig nästan hela vägen men inte var han besviken för det. Det var inte speciellt intressant att flyga ut i rymden men desto mer spännande var det att se hur långt han tog sig i den avancerade tävlingen. 

Han var allas vän och sågs ofta sittandes på bron, rökandes sin pipa efter dagens arbetspass. Många byssbor stannade till för en pratstund som alltid slutade med ett leende på läpparna. 

Peter arbetade några år på Rönnskärs-verken men de sista 30 åren arbetade han på Balder-gymnasiet i Skellefteå som lärare. Där var han väldigt omtyckt av både kollegor och elever. 

Kärleken och omtanken till familjen var stor. De reste ofta till intressanta platser. Den sista resan blev till Island i augusti med hela familjen för att fira bröllopsdagen. 

Han kommer alltid att saknas av familj och vänner, i ljust minne bevarad.
Vi ska minnas Peter som den optimist han var med hans motto "Det ordnar sig alltid".

Familjen

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!