Per Sundström

Per Sundström, Skellefteå

Per Sundström

Per Sundström

Foto: Privat

Dödsfall2022-09-03 05:00

Per Sundström avled den 19 augusti på Enköpings lasarett. Han blev 68 år. Närmast sörjande är sonen Kim, samt bröderna Ola och Mattias.

Per föddes på Umeå BB som äldsta barn till Clary och Arne Sundström. När han var drygt 2 år, dog pappa Arne, och mamma Clary och Per flyttade till Skellefteå. Några månader senare föddes Pers lillebror Ola.

Per var ett mycket livligt barn, alltid pigg på nya utmaningar, musik och idrott höll han gärna på med. Inte alls gammal sjöng han i det då så populära radioprogrammet Barnens Brevlåda med farbror Sven Jerring. Något senare spelade han med i TV-pucken för Västerbotten.

När Per var i tonåren, gifte sig mor Clary med Per-Anton Lindqvist, och Per fick snart ännu en lillebror, Mattias.

Alltid intresserad av teknik och det nyaste inom den branschen var kännetecknande för Per. Kom en ny grej ut på marknaden så hade Per den inom kort.

Januari 1991 började mycket dramatiskt, när Pers son Kim föddes alldeles för tidigt. Nu fick Per ta det lugnt, då han vistades på sjukhuset och "satt känguru" under de månader Kim växte och blev starkare.

Samtidigt som Per var en duktig företagare, alltid med något nytt på gång, så var han även väldigt social och tyckte om att njuta av livet. Han var också duktig på att laga mat. Per tyckte om djur och hade, vad jag minns, alltid hund.

Ibland kunde vi, lite segare släktingar, tycka att Pers entusiasm och "Varför gör ni inte så här"-anda, var lite för mycket, men han ville bara väl.

Per fick diagnosen cancer för knappt ett år sedan, och trots olika åtgärder så tog cancern över, och Per dog alldeles för ung.

Livet och döden är förunderliga ting. Samma dag som Per dog blev han farfar till en fin liten flicka.

Med sorg i hjärtat fast med många fina och soliga minnen, lyser vi frid över Pers minne.

Släkten, genom Sonia

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!