Per-Olof Westermark, Stensträsk

Per-Olof Westermark, Stensträsk

Per-Olof Westermark

Per-Olof Westermark

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-13 05:00

Den 4 augusti somnade vår älskade make och pappa in lugnt och fridfullt i en ålder av 90 år. 

Han föddes i Norra Djupträsk som yngst av sju syskon och som son till Hilma och Johannes. Efter 6-årig skolgång och sedan arbete i skogen samt på sågverk, utbildade han sig till snickare. Därefter följde anställningar i Glommersträsk, Storuman, Storträsk samt på Jörnträ där han jobbade fram till pension. Parallellt med detta tjänstgjorde han även som vaktmästare på skolan i Stensträsk.

Per-Olof träffade sitt livs kärlek, Irma från grannbyn Stensträsk, och de gifte sig 1959. De bosatte sig i Stensträsk och övertog så småningom Irmas föräldrahem. Tillsammans fick de barnen Christina, Hans och Erica och familjen har i efter hand vuxit med mågar, barnbarn och barnbarnsbarn. Per-Olof har alltid varit mån om sin familj och speciellt värnat om att barnen skulle ha trevliga aktiviteter. När han hade skottat upp rejäla pulkabackar, gjort skidspår och fått agera lift med skotern glittrade hans ögon lite extra.

Att läsa och hålla sig uppdaterad om världsläget i allmänhet och landet Israel i synnerhet har varit hans stora intresse. Familjens semestrar tillbringades oftast i fjällvärlden där han gjort många vandringar med sonen Hans. Per-Olof var en person som verkligen njöt av naturens skönhet och han fotograferade gärna vackra vyer över soluppgångar samt solnedgångar.

Under de senaste 20 åren har Per-Olof kämpat med en kronisk lungsjukdom. I takt med att sjukdomen alltmer begränsat honom har också hans tacksamhet vuxit över att, ända till sista levnadsveckan, få bo kvar i hemmet i Stensträsk. Vi kommer med värme att minnas glimten i hans ögon, hans stilla humor och hans uthålliga förnöjsamhet. Hans sista dagar präglades av en djup tacksamhet till familjen, till vården och framförallt till vår Herre. Hans varma tro på Gud ingöt en djup förtröstan på att Herren leder hela vägen hem.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!