Per Lidström

Per Lidström, Storkågeträsk.

Per Lidström.

Per Lidström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-15 05:00

Vår älskade Per somnade in tidigt på morgonen den 6 april efter en tids sjukdom.

Per föddes den 6 juni 1949 i Kusmark som Sten och Ruth Lidströms tredje barn av fyra. Han växte upp i Kusmark och blev sin hemby trogen även som vuxen. Sin älskade Elisabet, som vi alla känner som Lisa, träffade han 1976 och de fick tre barn och senare tre barnbarn som låg honom varmt om hjärtat. I unga år var musiken en stor del av hans liv, både bakom trummorna och på dansgolvet. 

Per hann under sitt yrkesliv arbeta på bland annat Tireco, Contractor och Sorb Invest. När Sorb Invest flyttade koncernen till Stockholm 1999 köptes Fumex ut ur koncernen. Förvärvet öppnade möjligheten att äga och driva en egen industriell verksamhet i Skellefteå som säkerställde ett långsiktigt lokalt ägande vilket skapat ett stabilt och växande företag. 

Per var aldrig rädd för att säga och stå upp för sin åsikt, och han hade ett stort engagemang i det lokala näringslivet vilket han vid flera tillfällen uppmärksammats och prisats för.

Vi kommer att minnas Per som den glada och omtänksamma person han var, som alltid satte familjen först. Klok och eftertänksam men handlingskraftig som få. Han värdesatte att finnas till och hjälpa andra i sin närhet, men förväntade sig aldrig något tillbaka. Hans positiva synsätt och förmåga att blicka framåt präglade hela hans liv. 

Sommaren 1988 köpte Per och Lisa sommarstuga i Storkågeträsk, och där spenderades mycket ledig tid. Med åren blev det många renoveringar och byggprojekt, vilket passade Per som handen i handsken. Storkågeträsk kom att bli hemma under de sista åren och den plats där han fick spendera sin sista tid i livet, vilket var värdefullt. Vi kommer att med glädje minnas honom sittandes i kvällssolen i sommarstugan likt Ferdinand under sin korkek. 

Familjen genom Lisa, Stina, Emma och Maria 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!