Per-Gösta Persson

Per-Gösta Persson, Drängsmark.

Per-Gösta Persson

Per-Gösta Persson

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-24 05:00

Vår älskade Per-Gösta Persson, Drängsmark har hastigt och oväntat lämnat oss i stor sorg och saknad tisdagen den 13 augusti.

Per-Gösta föddes 1946 som sjätte barnet i barnaskaran till Per och Rudit Persson, Lidbacken. Han växte upp bland “småern” i en skara på åtta barn omgiven av sex systrar och en lillebror. Han har berättat många historier om sin barndom, de flesta roliga och dråpliga men även historier fyllda med allvar från tiden de kommer ifrån. 

I sin ungdom studerade han ett år på Solviks folkhögskola för att sedan gå vidare och utbilda sig till bilmekaniker på Verkstadsskolan i Skellefteå. Efter utbildningen flyttade han till Umeå där han fick jobb inom yrket. I början av 70-talet gjorde han vid två tillfällen FN-tjänst, första gången på Cypern och andra vändan gick till Egypten. När han kom hem efter dessa resor flyttade han tillbaka till Lidbacken och jobbade som skogsarbetare.

Från 1975 fram till sin pension jobbade han på Skellefteå Kraft, först som montör och sedan inne på kontoret som bland annat elnätskonstruktör. 1974 träffade han sin livs kärlek, Birgith Andersson från Drängsmark. De flyttade till Drängsmark 1976 och gifte sig 1977, samma år fick de även sitt första barn, Maria. Sitt andra barn, Per-Anton, fick de 1980.

De tog över Birgiths föräldrahem 1981 och tillsammans med sin svärfar renoverade de upp det och de intilliggande husen. 1987 föddes andra sonen Simon och 1991 föddes yngsta sonen Rickard. Per-Gösta var en person som engagerade sig i mycket och var en drivande person inom bla Byaföreningen i Drängsmark, Bönhusföreningen och Ångsågen, där han var en riktig eldsjäl och hade en framträdande roll ända fram till sin bortgång. 

Pappa älskade att jobba här hemma på gården, arbeta och jaga ute i skogen men mest av allt att umgås med sin familj. Barnbarnen var en stor lycka i hans liv och som verkligen förgyllde de sista åren för den spjuver och lekfulla människa som han var.

Så länge det finns någon som kände pappa kommer han att vara saknad då han var en man med ett enormt stort hjärta och engagemang. Han ställde alltid upp och tvekade aldrig att hjälpa till om det så rörde sig om att laga en bil, bygga en maskinhall, dammsuga, ställa upp med skjuts eller bygga en väg i sandlådan. 

Vi är tacksamma för allt vår fina, älskade pappa och livskamrat gett oss. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!