Patrick Ekman

Patrick Ekman, Skellefteå.

Patrick Ekman.

Patrick Ekman.

Foto: Emili Liden Ekman

Dödsfall2024-02-17 05:00

Onsdagen den 7 februari 2024, en solig och vacker vinterdag, somnade vår Patrick Ekman in 57 år gammal. Kampen mot hjärntumören blev till slut för svår. Patrick föddes den 16 januari 1967 och var Ove och Agneta Ekmans första barn. Lillebror Peder kom 1970 och 1974 föddes lillasyster Pernilla.

Detta år flyttade familjen Ekman till det nybyggda huset på Bågvägen i Norsjö. Redan som barn hade bröderna Ekman motorfordon som sitt stora intresse. Mopeder, motorkross, snöskotrar, ofta tillsammans med pappa Ove.

Patrick gick fordonsteknisk linje på gymnasiet men började sin yrkesbana på Trätrappor i Norsjö och arbetade där under många år 
bland annat som arbetsledare. När Peder gått klart gymnasiet arbetade de tillsammans på Trätrappor där de hade omklädningsskåpen sida vid sida.

Allt för ung avled Peder 1999 i cancer endast 29 år gammal. Patrick bestämde sig då för att det gäller att passa på att leva, vilket han verklinge gjorde! Under åren blev det många resor bland annat till USA och Thailand. Patrick bytte bana 2012 och började arbeta för Boliden vid Renströmsgruvan. Patrick pratade ofta om hur bra arbetskamrater han hade i gruvan. 

Patrick blev pappa första gången 1992 till sonen Robin. Inte helt oväntat har Robin samma intresse för bilar och motorer som sin pappa. Tio år senare föddes dottern Emeli som även hon har följt i pappas fotspår och jobbat på både Trätrappor och i Renströmsgruvan.

Sommaren 2017 träffade Patrick sin älskade sambo Lillemor. Tillsammans byggde de sitt drömhus i Stämningsgården, Skellefteå. Huset stod klart 2020, där dörren alltid stått öppen för familj, vänner och bekanta. Äntligen fick Patrick sitt stora garage där han kunde putsa,

tvätta och skruva i bilar. Trots att han var sjuk så köpte han sin drömbil, en sprillans ny BMW elbil. Sista sommaren gjorde Patrick och Lillemor en roadtrip till Stockholm med besök hos släkt och vänner. 

Under sjukdomstiden var alltid hans bästa vänner Agne, Anna-Karin, Christer och Berit hos Patrick och Lillemor för att bänka sig framför hockeyn. 

Patrick var väldigt levnadsglad och älskade att umgås med familj och vänner. Patrick var otroligt generös och omtänksam gentemot alla.

Om någon behövde hjälp med något, så var han alltid där och hjälpte till. Patrick var så otroligt glad och stolt över sina barn och att vara farfar till sina barnbarn Tilly, Eddie och Colin.

Patrick är otroligt saknad av oss alla. Han fattas oss!
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!