Pär Wikström

Pär Wikström, Skellefteå.

Pär Wikström.

Pär Wikström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-05-07 05:00

Vår älskade Pär Wikström lämnade oss på morgonen den 26 april, omgiven av sin familj.

Pär föddes och växte upp i Malå, son till Staffan och Margaretha Wikström, äldst av två syskon. 

Redan som barn var Pär en spelevink och glädjespridare, något som följde med honom hela livet. En stark social förmåga att kunna prata om det mesta med vem som helst. Han var fixaren man aldrig hade tråkigt bredvid.

Samma höst han fyllde 18 år, gick kosan till Stockholm för utbildning till optiker vid Nya Elementar. Där träffades vi, en kärlek som gjorde oss till varandras kompass och så småningom gav oss två underbara barn. Inget i världen var viktigare, han ställde alltid upp för familjen, oavsett vilken typ av hjälp som behövdes. En pappa att älska och beundra.

En stark egenskap i att vilja lära sig saker fullt ut, gjorde honom till en allt-i-allo både hemma och på arbetet. Pär utvecklades också till en utmärkt matlagare. Han var en ledarskapstyp, och passade därför bra in i rollen som lagledare inom flertalet idrottsföreningar. Många är de ungdomar han haft hand om genom åren. 

Intresset för idrott och en vinnarskalle utöver det vanliga gjorde honom till en utövare av rang i allt han provade på. Han var ofta nummer ett när det kom till sällskapsspel av olika slag. 

Pär trivdes ute i naturen, uppskattade fiskeresor, turer till slalombackar och ut på vatten, alltid redo med mat och kokkaffe. Resorna till Kroatien blev minnen för livet. 

Just när covid-19-pandemin bröt ut våren-20, kom det obegripliga beskedet om obotlig cancer. Livet förändrades och begränsades drastiskt på alla plan. 

Som familj har vi tagit hand om varandra, och ändå försökt leva ett rikt liv.

Vår krigare förlorade kampen mot en övermäktig motståndare. Vi kommer för evigt att sakna hans unika personlighet och kärlek. 

Carina 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!