Ove Carlsson

Ove Carlsson, Klöverfors.

Ove Carlsson

Ove Carlsson

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-07 05:00

Ove Carlsson (1950) har stilla insomnat i hemmet efter en tids sjukdom, han blev 73 år.

Ove var son till Ingvar och Julia Karlsson, född och uppvuxen i Klöverfors, tillsammans med storebror Alf och lillasyster Margaretha.

Efter realskolan utbildade han sig till elektriker, vilket han även arbetade som under stora delar av sitt yrkesliv. Ett antal år arbetade han också som teletekniker åt dåvarande Televerket.

Redan i unga år träffade han sin hustru Eva, bröllopet stod 1973 och året efter gick flyttlasset till Kallax, Luleå. Två år senare återvände de till Skellefteå kommun och köpte en tomt i Ersmark, där de till stora delar själva byggde sitt hus. Där föddes de tre barnen Sara (1976), Johan (1978) och Erik (1981). Som pappa var Ove inkluderande och tog alltid med barnen i de uppgifter som skulle utföras vilket medfört att barnen fått en naturlig skola i livet, vad gäller bland annat snickeri, fjällvandring, vedhuggning, bagarstugebak, potatisodling, fiske och jakt.

När barnen lämnat hemmet gick flytten tillbaka till barndomshemmet i Klöverfors (2000). Under åren på gården har Ove gjort omfattande förbättringar och tillbyggen. Ove gick en timmringskurs och skaffade sedan verktyg och uppförde egenhändigt ett härbre, med timmer från egen skog. Ett stort fritidsintresse för Ove har varit snickeri i alla dess former, till exempel mängder av smörknivar, köksredskap, jaktknivar men även möbler och lampor.

Hela sitt liv har Ove haft en trygg gudstro och varit engagerad i kristna verksamheter. Han hade omsorg om människor i sin omgivning och ville alltid vara en stöttande vän, framtoningen var lågmäld med mycket värme. Under sista tiden när sjukdomen blev mer påtaglig hämtade han styrka och tröst i sin förtröstan på Gud.

Familjen har alltid varit viktig för Ove och den har blivit större och större genom åren, nu finns elva barnbarn. Han var en mycket populär morfar och farfar och en given favorit bland alla barnbarn.

Han har alltid haft ett enormt tålamod och velat hjälpa till med allt möjligt. Vi närstående lärde oss tidigt att inte ta upp sådant som behövde göras vid andra tillfällen än just när det var lämpligt att utföras, då Ove var extremt snabb att sätta igång projekt och även väldigt effektiv att slutföra dem.

Vi saknar en god make, pappa, morfar och farfar, men är tacksamma för alla fina år vi har fått tillsammans.

Eva och barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!