Ove Burén

Ove Burén, Morön

Ove Burén

Ove Burén

Foto: Privat

Dödsfall2024-09-14 05:00

Ove föddes den 5 augusti 1943 i Kvarnbyn, Burträsk. Föräldrarna Gunnar och Hildur Burén bodde i den gård där båda, i olika tider, hade växt upp. Där växte också Ove upp med sin tvillingbror Mats och storasyster Kerstin. På gården bodde också farmor och farfar, även mormor bodde där under några år. Hemmet genomsyrades av värme och kärlek. Det var en självklarhet att alla hjälptes åt med det dagliga arbetet på gården och i jord- och skogsbruket.

Bröderna kom att följas åt större delen av livet. Såväl i idrott, värnplikt och utbildning som slutade med ingenjörsexamen 1968. Efter utbildningarna och en del kortare anställningar startade Ove 1971 Norr-Mekanik, en mekanisk verkstad. 1974 sammanstrålade de återigen när Mats gick in som delägare. Ett lyckat samarbete som ledde till många nya kunder både inom och utom riket. Det resulterade även till flertalet livslånga vänskaper. Företaget såldes 1988 och Ove jobbade kvar till 1995 då han började som produktionschef hos Samhall fram till sin pensionering.

Ove hade ett brinnande intresse för motorsport och under 80- och 90- talen spenderades otaliga timmar på sönernas motortävlande, alla tre söner tävlade framgångsrikt i motocross och snöskotercross. Ove var den största supportern och missade väldigt sällan en tävling. 1982 träffade Ove Ellenor och de hängde alltid ihop i vått och torrt hela vägen fram till slutet. 1985 flyttade de till det gemensamma boendet på Morön. De älskade att tillbringa tid i Jäckvik på vinterhalvåret och i sommarstugan i Ljusvattnet på somrarna där fiske och svampplockning var en stor passion. Otaliga är de abborrar som fastnat på Oves krok genom åren. Barnen, bonusbarnen och barnbarnen var en stor del av Oves liv.

Ove var en varm person som alltid ställde upp för familjen. Han har hjälpt till att bygga och renovera på många platser vilket han tyckte var väldigt roligt. Han fanns alltid där med sin hjälpande hand och hade kloka svar på allt. Den sista tiden fick vi möjlighet att återgälda en del av Oves givmildhet genom att finnas där och stötta honom det sista året med cancersjukdomen. Han somnade in i stillhet med familjen runt omkring sig.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!