Östen Nyström

Östen Nyström, Skellefteå.

Östen Nyström.

Östen Nyström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-02 05:00

Östen Nyström somnade in i sitt hem fredagen den 17 november. Han blev 86 år.

Östen föddes och växte upp i Ragvaldsträsk hos föräldrarna Alfred och Beda. De var fyra bröder och Östen näst äldst. Den förstfödde, Verna dog vid tre månaders ålder. 

Östen träffade Maine från grannbyn Gummark och de gifte sig år 1958. Året därpå fick de sonen Jörgen. Familjen bodde först i Gummark för att sedan flytta till Getberget. År 1969 stod villan klar på Sunnanå och där bodde familjen i många år.

I Hemvattnet fanns Östens smultronställe, stugan, där han och Maine tillbringade så mycket tid som möjligt. Där hade han sin snickeriverkstad där han tillverkade många fina alster, inte minst möbler, med stor noggrannhet.

Östen började jobba i Skellefteås första Konsumbutik och därefter på Larssons möbler. År 1969 började han på Thylins bil där han sålde bilar föra GM fram till sin pension. 

Östen var en omtänksam och snäll person med glimten i ögat och en underfundig humor. Han var hjälpsam och ställde alltid upp där han behövdes. Barnbarnen André och Caroline har betytt mycket för honom och han har varit en väldigt engagerad farfar. På senare år blev två barnbarnsbarn också en källa till glädje.

Östen är mycket saknad men han finns kvar i våra hjärtan och i våra fina minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!