Östen Björk

Östen Björk.
Östen Björk.

Östen Björk, Norsjö.

Dödsfall 10 november 2023 05:00

Östen har lugnt och stilla avlidit i en ålder av 79 år. Han föddes i Bjurträsk, Norsjö som yngst i en syskonskara på tre och växte upp där tillsammans med syskonen, mamma Gerda och pappa Valfrid. 1966 träffade han sitt livs kärlek, Kerstin Eklund från Holmträsk, Åmsele. 1970 så föddes sonen Agne och de bodde först i Örträsk, Norsjö och sedan 1975 så flyttade de till Östens barndomshem i Bjurträsk. Barndomshemmet rivdes 1979 och ett nybygge placerades på samma ställe. 2014 så sålde de huset i Bjurträsk och flyttade in till Norsjö.

Vid väldigt unga år jobbade Östen på Vargfors kraftstation och på Etri i Bjurträsk. Som 16-åring så började han åt Boliden och jobbade först som linbanereparatör och sedan som diamantborrare. 1989 så köpte han och sonen Agne ett åkeri vilket resulterade i nästan 25 yrkesverksamma år som egenföretagare, med både lastbils- och taxiverksamhet.

Ledig tid spenderade Östen ofta i sommarstugan i Kedträsket. Barnbarnen stod honom väldigt nära och de uppskattade verkligen att spendera tid tillsammans.

Kerstin och Agne med familj 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa