Olle Andersson

Olle Andersson, Noret.

Olle Andersson.

Olle Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-22 05:00

Onsdagen den 12 oktober somnade vår älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar Olle in efter en lång tids sjukdom in i sitt hem omgiven av sina kära. Olle föddes som nummer tre i en syskonskara på åtta barn. Son till Adolf och Valborg Andersson i den lilla byn Noret vid havet. 

Efter avslutad militärtjänstgöring flyttade han och kusinen Allan till mellansverige, som så många andra unga gjorde i slutet av 50-talet för att arbeta. 

Senare återvände han hem och började arbeta på olika bensinstationer i Skellefteå. I slutet av -62 träffade han vår mamma och de gifte sig 1964. Vi barn föddes -64 och -66. 

De köpte sitt första hus 1967. Pappa renoverade och byggde om vårt hem med stor energi, samtidigt började han arbeta på Luftfartsverket. Han blev sjuk ung. Efter en lång rehabiliteringstid började han arbeta på Televerket. Far och mor byggde hus i Bureå 1974, när vi barn flyttade ut blev huset för stort. De övertog då vår mormors hus, där de bodde i 18 år. 

När hälsan tillät ägnade han all sin kraft tillsammans med sonen att bygga ut och om sin älskade stuga i Noret. Han älskade utveckling och när bredbandet kom till byn var han mycket positiv och glad. Han sa: ”Med ny teknik utvecklas samhället och bygden.” I stugan fick de bo i 13 år och där fick han också somna in. 

Familjen, barn, barnbarn och barnbarnsbarn stod honom väldigt varmt om hjärtat. Han tillbringade långa stunder med sonhustrun i hennes trädgård. 

Pappa var en varm, stabil och harmonisk man med stor humor. Han hade förmågan att lyssna på andra människor, både vuxna och barn.

Mari och Göran

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!