Nora Persson

Nora Persson, Skellefteå.

Nora Persson.

Nora Persson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-05-11 05:00

Nora Persson, Skellefteå, har avlidit den 1 maj 2024 i en ålder av 88 år. 

Hon var uppvuxen i en familj med fyra syskon. Nora gick i folkskola och sedan på läroverket, Nordanå. Hon hade tidigt en önskan om att utbilda sig till folkskollärare så hon fick åka till Umeå och göra några prover, men tyvärr så kom hon inte in på lärarutbildningen. 

Under ungdomsåren jobbade hon också som barnvakt åt bekanta, familj och vänner och tog realen. 

Sedan cirka 20 års ålder var hon anställd som kontorist på Skellefteå advokatbyrå ända tills advokaten lade ner sin byrå och då var de endast två anställda.

Nora träffade Elmer från Norrböle som hon ingick äktenskap med 1959. I äktenskapet föddes två döttrar som Nora tog hand om ända fram till 1973 då hon åter igen gick ut i arbetslivet på halvtid. 

På fritiden ägnade hon sig åt diverse kurser, trädgårdsarbete, vara barnvakt åt olika släktingar med mera. Att resa och se sig om i världen var också ett av Noras stora intressen samt att lösa korsord – hon var en fena på att lösa korsordet i Norra Västerbotten och studerade på Komvux i fyra år. 

När advokaten stängde igen byrån blev Nora och hennes arbetskamrat utan arbete, men då fick hon först sommarjobb på Skellefteå kommun, där hon arbetade på olika avdelningar. 

Hon tänkte söka in på någon högre utbildning, men det blev inte mer än så – hennes döttrar behövde komma in på gymnasiet istället. 

Tyvärr drabbades Nora av svår sjukdom och de sista fem åren av hennes liv blev inte riktigt som varken hon eller familjen hade önskat, men hon förblev ändå glad och positiv in i det sista. 

Hon var av den åsikten att ”det spelar ingen roll hur man tar det, det som verkligen spelar roll är hur man tar det.” 

Saknad aldrig glömd. 

Anhöriga 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!