Nils Lestander

Nils Lestander, Skellefteå.

Nils Lestander.

Nils Lestander.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-05 05:00

På kvällen den 20 september somnade Nils in, lugnt och stilla på Brogården, han blev 91 år. Nils föddes i Arvidsjaur och växte upp med Signe och Axel Lestander i Gasahed utanför Slagnäs. Det var i Slagnäs han träffade sin blivande fru Inger, de gifte sig 1959 och fick två barn tillsammans, Kjell och Gunilla. 

Nils hade en dröm om att äga ett eget åkeri och köra timmerbil. 1962 blev drömmen sann, då flyttlasset gick från Slagnäs till Nedre Bäck där åkeri och hus införskaffades. Han körde timmerbil stor del av sitt liv och det var också hans stora intresse. Nils hann även med att njuta av 6 barnbarn och 1 barnbarnsbarn. 

Nils var en omtyckt och känslosam person med en stor portion humor. Han hade nära till både skratt och gråt. Man kunde räkna med hakskak på allas våra kalas när han fick höra fina ord och sånger. I  Nils sällskap fick man sig alltid ett gott skratt, hans humor följde honom livet ut. 

Tiden går och gungstolen som Nils satt i har stannat och står nu tom, vi saknar honom! Nils kommer för alltid att finnas varmt bevarad i våra minnen och i våra hjärtan, sov i ro. 

Nära och kära 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!