Nils-Erik Häggström

Nils-Erik Häggström, Skellefteå.

Nils-Erik Häggström.

Nils-Erik Häggström.

Foto: Cecilia Hällsten

Dödsfall2024-04-26 05:00

 Nils-Erik Häggström, Skellefteå, har efter en längre tids sjukdom avlidit i en ålder av 70 år. 
Nils-Erik föddes i Ekträsk, son till Edit och Ture Häggström, och växte upp i en familj bestående av föräldrar och en äldre bror
I unga år flyttade familjen till Myrheden och sedermera till Jörn, där ungdomsåren tillbringades. Hans intresse för idrott innebar att han var aktiv i såväl Jörns IF i fotboll som SK Järven i skidor. 

Efter genomgången gymnasial utbildning i Skellefteå, kom han att ta sin civilingenjörsexamen på Luleå tekniska högskola.
Efter examen hade han i ett antal anställningar som Mekanförbundet i Stockholm, Cranab i Vindeln, Hägglunds Drives i Mellansel, Hydrauto i Skellefteå och LEAB i Lövånger, innan han tillträdde tjänsten som VD på Alimak i Skellefteå. De sista yrkesaktiva åren fullgjorde han som ansvarig för affärsområdet Industri inom Alimak Hek där han också ingick i koncernledningen.

I hela sitt liv hade han bråttom, allt skulle ske snabbt och effektivt. Med sin stora arbetskapacitet gjorde Nils-Erik sig känd som en initiativrik och lojal person med stor personlig integritet. 
Trots stort engagemang i arbetet med många resor så ställde han alltid upp för sina två barn när de påkallade hans uppmärksamhet. När barnen var hos honom var det alltid fullspäckat med aktiviteter.

I den mån tiden räckte till så tillbringade han gärna tiden med jakt, då framförallt älgjakt. Men även med ett fiskespö i handen i en båt i sitt kära Ekträsk. Där han gärna vistades.
Strax efter sin pensionering drabbades han av en svår sjukdom som förmörkade och begränsade hans tillvaro. Nils-Erik fortsatte trots begränsningarna att ge av sin tid och sitt engagemang vilket syntes tydligt i umgänget med barnbarnen, där barnens lek låg i fokus och där han gärna deltog
Vi har alldeles för tidigt mist en älskad pappa, morfar och bror.
Han sörjes närmast av sina två barn Robert och Cecilia och hans älskade barnbarn samt bror med familj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!