Nils Åsén

Nils Åsén, Skelleftehamn.

Nils Åsén.

Nils Åsén.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-22 05:00

Vår fina pappa, morfar, farfar och livskamrat Nisse, har oväntat och hastigt somnat in. Pappa har alltid älskat havet och båtar och det var också där han och mamma träffades i unga år. De arbetade på samma båt, vilket med tiden resulterade i ett bröllop och därefter jag och min bror. 

Han fortsatte också en period med arbete på vatten vid Björnsholmen. Där fick han fortsätta vara utomhus, köra båt och vara omgiven av havet där han trivdes så bra. Vi har varit på många fjällresor, camping och fisketurer, främst tillsammans med familjen Söderlund, som vi vuxit upp med. Så utelivet i natur, vid vatten och fiske har varit en röd tråd genom hela pappas liv.

2008 blev han änkeman då mamma hastigt gick bort. Därefter hade han den stora turen att få en kärlek till i sitt liv. Pappa och Kicki har verkligen gjort sitt bästa för att njuta av livet tillsammans. De har rest till Australien, Thailand och många fler vackra platser. Och de har spenderat mycket tid i den lilla stugan i fantastiska Grundskatan. Det sista pappa fick göra var just det. Att resa med Kicki och se ännu en del av världen.

Vi har förlorat en stor del i våra liv och det gör ont. Men nästa gång ni ser telefonkiosken vid Lilla Mari, eller någon annanstans för den delen. Så vet att det är Nisse som ritat den och skänk honom en tanke. 

Familjen genom Marit 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!