Netty Wikström

Netty Wikström, Ursviken.

Netty Wikström.

Netty Wikström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-10 05:00

Vår älskade Netty Wikström avled den 11 juli efter en tids sjukdom, 88 år gammal. Hennes närmaste är maken Max och barnen Johan, Anna, Christian och Andreas med familjer samt systrarna Märta och Marianne. 

Netty föddes och växte upp i byn Vilasund i Storumans kommun. Hon var näst äldst av fyra syskon.  Hennes föräldrar var Hilma och Pär Bals. Då Pär var same fick barnen gå i en skola för samebarn.  Därefter läste hon per korrespondens och åkte 17 år gammal till Katrineholms enskilda läroverk och tog realexamen 1952. Efter det gick hon Göteborgs Handelshögskola med examen efter två år.

Efter utbildningen flyttade Netty till Vilhelmina och fick arbete på Lantmäteriet. Så småningom bytte hon jobb och började på Skatteverket och arbetade med deklarationer. Hon hade fallenhet för det yrket.

I Vilhelmina träffade hon sin Max som hon gifte sig med 1960. De flyttade tillsammans till Umeå där Max utbildade sig och arbetade inom kooperationen.  Netty fortsatte sitt arbete på skatteverket. I Umeå kom första barnet, Johan. Kooperationens traineeutbildning förde sedan familjen vidare först till Saltsjöbaden, Stockholm, där tvillingarna Anna och Christian föddes. Sedan vidare till Helsingborg, Skåne, där yngsta sonen Andreas kom till världen. Här köpte paret sitt första hus, i Viken utanför Öresund.

Längtan tillbaka till Norrland innebar en återflytt till Umeå där Netty var hemmafru och tog hand om de fyra barnen. 1973 byggde de ett fritidshus på hemgården i Vilasund. Där tillbringades många sköna somrar och det blev ett kärt tillhåll. Netty var intresserad av sportfiske och tillsammans med maken reste de till Norge för laxfiske. Men bäst trivdes hon när hon på våren fick sätta sig på Överumans is och pimpla röding.

År 1977 flyttade familjen till Skellefteå där Max öppnade ett kooperativt varuhus. Eftersom arbetet på skatteverket hade förändrats och datoriserats skolade Netty om sig inom vård och omsorg och arbetade inom äldreomsorgen till sin pensionering. 

Netty var familjens allt i allo och betydde allt för oss. Hon var en kärleksfull mor och älskad hustru.
Hon är saknad. 
Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!