Monika Lindberg

Monika Lindberg, Skellefteå.

Dödsfall 25 mars 2023 05:00

Vår mamma Monika Lindberg avled 85 år gammal på Brogården efter en kort tids sjukdom. På Brogården har hon fått den allra bästa omvårdnad som var en stor trygghet för henne och oss barn.

Mamma föddes i Långviken där hon växte upp med 2 syskon, föräldrar och farföräldrar. Hon träffade Jan på Folkets park, de förlovade sig 1956 och gifte sig 1958.

De bodde sedan i Härnösand där pappa utbildade sig på Sjöbefälsskolan. Äldsta sonen föddes i Härnösand övriga barn i Skellefteå.

Mamma var en stark kvinna som uppfostrade tre barn och skötte hus och hem då vår pappa jobbade sex månader i stöten inom handelsflottan. Mamma hade ibland möjlighet att följa med på hans resor och även vi barn.

1966 byggdes ett egnahem i Kåge där vi bodde under vår uppväxt. Mammas stora hobbies var att läsa, lösa korsord sy och sticka. Hon var aktiv inom Röda Korset som hade stor nytta av hennes kunskaper. Hon blev änka 2001 och flyttade efter några år till Fältjägarvägen.

Där skaffade hon sin katt Putte och bodde där till hösten 2022 då hon flyttade till Brogården. Under tiden på Fältjägarvägen reste hon ett flertal gånger  till USA  med sonen Torbjörn. De besökte Boston där vår mormor jobbat som kokerska. Höjdpunkten var att besöka Graceland där hennes stora idol Elvis bodde. En stor glädje var barnbarnen och barnbarnsbarnen som alla fick glädjas av hennes kärlek och handarbeten. Hon fattas oss. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa