Monica Silvréus

Monica Silvréus, Ystad.

Monica Silvréus.

Monica Silvréus.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-08 05:00

Vår kära lillasyster Monika Silvréus avled oväntat på Ystad lasarett den 30 augusti efter en tids sjukdom. Hon hade själv sökt vård den 17 augusti för magsmärtor. Under vistelsen på lasarettet tillstötte komplikationer och hon somnade in. 

Monika var född 1952 och yngsta barnet till Ingeborg och Bertil Holmgren från Slagnäs. Hon växte upp med fem syskon och tyckte att hon hade haft den bästa möjliga barndomen. På 1950-talet fanns det många barnfamiljer i byn. Lekkamrater fanns det gott om och de hade stor frihet. 

1966 flyttade familjen till Skellefteåtrakten och tonåringarna i familjen måste byta skola. 

Efter grundskolan åkte hon till Skåne en kort period och jobbade på gästgiveriet Margaretetorp. Sedan dess hade Skåne en stor plats i hennes hjärta. 

1970 började hon på postkassörsskola i Stockholm. Hon bodde därefter några år i Umeå och jobbade inom posten.  1978 flyttade hon till Stockholm och jobbade på Erikssons.  Hon läste in gymnasiet, ekonomiskt program och började jobba på bank. Med tiden blev det två akademiska utbildningar. Bankvärlden  var hennes liv. Hon sa att hon älskade siffror. 

Hon träffade Jan Eriksson och1987 gifte de sig och byggde hus i Spånga. De gick skilda vägar efter 20 års äktenskap. De förblev goda vänner ända till hans bortgång 2020. 

Vid 58 års ålder tog hon ut pension från banken. Hon lät bygga sig ett hus i Åkers styckebruk. Hon sålde huset och köpte en lägenhet i nämnda ort. Vid det laget hade hon opererat båda höfterna och hade svårt att gå. 2020 flyttade hon till Helsingborg och 2021 till Ystad. 

Hennes intresse var att låta renovera och inreda sina bostäder vilka speglade hennes känsla för kvalitet och god smak. Hon älskade också att resa. Hon och Janne reste ofta och hon reste även med vänner och systrar.

Monika var humoristisk och mycket social. Hon tyckte om att träffa folk och lära känna nya människor. Hon var levnadsglad, hade framåtanda och var målinriktad. De sista åren led hon av många sjukdomar, men hon klagade aldrig utan tänkte framåt. 

När hon flyttade in i sitt hus i Ystad tyckte hon att hon hade kommit hem. Hon lämnar ett sort tomrum efter sig. 

Syskonen genom Eva Stenberg 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!