Monica Sehlstedt

Monica Sehlstedt, Hjoggböle.

Dödsfall 18 mars 2023 00:00

Monica Sehlstedt föddes i juni 1948. Hon växte upp i Falmarksheden som enda barn till Tom och Elma Lindmark. Som barn var hon mycket duktig i friidrott, och intresset för sporten höll i sig även om hon som vuxen framförallt följde den via radio och tv. Vid fjorton års ålder träffade hon sitt livs kärlek och stora trygghet, Rolf Sehlstedt. 

De var ett par som flitigt besökte olika dansställen, och hade ett rikt sällskapsliv. 1970 gifte de sig och fick mig, Erika, 1973. Monica, som jobbade på guldsmedsaffär, axlade då rollen som hemmafru. Men ungefär samtidigt som jag började förskoleklass började Monica vikariera som lärare.

Efter några år bestämde hon sig dock för att det var dags med en utbildning och studerade då till skötare. I sitt arbete inom psykiatrin var hon mycket uppskattad och hon arbetade där fram till sin pension. 

Monica satte ständigt andras välbefinnande framför sitt eget, och ställde alltid upp för oss i familjen. Mamma var min bästa vän, och många är de hemligheter som jag har delat med henne i förtroende. Vi har gjort så mycket tillsammans, allt från små vardagliga saker till att jaga älg. 

Alla våra sommarsemestrar med husvagnen och fjällresor på vintern ligger för alltid kvar som varma minnen. 1994 fick hon till sin glädje sitt första barnbarn, Robin, och 1996 sitt andra, Sofie. De betydde oerhört mycket för henne, och hon var otroligt stolt över dem. Hon fick även uppleva lyckan att bli gammelmormor till Sofies barn Lo och Leo.

Att Monica så abrupt blev sjuk och därefter somnade in kom som en chock för oss alla. Nu var ju tiden då hon och Rolf skulle njuta av att bara vara. Vi kommer aldrig att glömma vår älskade fru, mamma, mormor och gammelmormor som alltid fanns där för oss.


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa