Monica Nilsson

Monica Nilsson, Bureå.

Monika Nilsson

Monika Nilsson

Foto: Jenny Nilsson

Dödsfall2024-02-17 05:00

Den andra februari, efter en tids sjukdom somnade vår älskade Monica in, lugnt och stilla, med hela lilla flocken samlad runt sig.

Monica föddes i Sjön 1948 äldst av Gerd och Sture Forsmans tre barn. Familjen flyttade till Falmarksforsen och sedan till Bureå 1962 där de byggde hus på Tallgatan. Redan som liten flicka upptäckte hon böckernas värld. Att måla, läsa och prata med människor var intressen som följde henne genom hela livet. 

Efter grundskolan gick Monica husmoderskola i Ånäset. 1967 träffade hon sin blivande make Ragnvald på dans i Pansalen inne i Skellefteå. De gifte sig 1969 och fick sedan tre barn, Jenny, Mattias och Linda. Under hektiska år i början av 70-talet byggde de både hus på Björkhammargatan i Skelleftehamn och stuga i Granholmssundet, Ånäset.

I mitten av 70-talet blev Monica dagmamma. Som mest hade hon nio dagbarn (och sina tre egna barn), från 6.30 på morgonen till 18.00 på kvällen. Huset på Björkhammargatan och skogen bakom, blev under lång tid en samlingspunkt för barn i olika åldrar. I mitten av 80-talet utbildade Monica sig till barnskötare och jobbade sedan inom förskolan och skolan. Under den tiden hon satt hon även i för- och grundskolenämnden en mandatperiod.

Monica hade ett härligt driv, en positiv nyfikenhet på livet, massor med humor, liksom stor glädje i människor och kärlek till barn. Stugan blev viktig för Monicas planeringsiver, där hon gärna satt och läste, eller målade akvareller. Den blev även en samlingsplats för barnen och de så småningom tio barnbarnen. Det blev också många resor med familjen eller med livskamraten Ragnvald, till grekiska och spanska öar, Thailand samt en vandringsresa till Schweiz. 

Monica hade en stark känsla för rättvisa och stor förmåga att ge reservationslös kärlek och icke förhandlingsbar omsorg, särskilt när det gällde barn. Pensionärslivet fylldes av barnbarn som de reste runt i riket för att umgås med. Hon var även en tid aktiv i läxhjälpen på Marongas hörna i Bureå, vilket hon tyckte väldigt mycket om.

Monica hade så mycket vi tar med oss framåt. Vi är väldigt tacksamma över att ha haft en sådan kärleksfull människa i våra liv.
Att ha varit barn respektive make till Monica har varit en ynnest.  

Ragnvald, Jenny, Mattias och Linda med familjer 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!