Mirjam Johansson

Mirjam Johansson, Bureå.

Mirjam Johansson.

Mirjam Johansson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-01 05:00

Lördagen den 24 september somnade vår älskade mamma in i kretsen av oss barn. Mamma föddes i Bäckån som nummer tre i en syskonskara av tio. Föräldrarna hette Frans och Maria Lundgren.

I sin ungdom träffade hon vår pappa Gilles, en sjöman från Östergötland som vann hennes hjärta. De gifte sig våren 1951 och bosatte sig i Bureå. Några år var dem bosatta i Luleå, men i början av 60-talet gick flyttlasset åter tillbaka till ett eget hus i utkanten av Bureå. I hemmet fostrades vi fem barn.

Maken Gilles gick bort 1992, två andra sorger i mammas liv var att Roger och Stellan gick bort i alltför tidig ålder.

Mamma var till större delen hemmafru och tog hand om oss barn.

Hennes stora intresse var bland annat sport där hon med glädje följde våra förehavanden, otaliga är de utklipp hon tagit reda på och klistrat in i flertalet klippböcker.

Ett annat intresse var handarbete, de flesta av hennes barnbarn och barnbarnsbarn har blivit uppvaktade med hennes doptavlor, en gåva från farmor/mormor Mirjam som varit väldigt uppskattad.

Hos farmor/mormor var man alltid välkommen vare sig man skulle spela hockey på köksgolvet, bygga pärlplattor eller bara läsa en bok så fanns alltid tid. Och oräkneliga är dom ”småplättar” hon med kärlek gräddat till de små. En annan specialitet var toscatårta, en kaka som många gånger avnjutits i hennes kök.

Mamma var en glad och förnöjsam människa som levt ett långt och rikt liv. Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och är oerhört saknad av oss alla men med många minnen bevarade.

Heaven's so lucky to have you, so was I.

Åke, Bertil och Inger

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om