Minna Helena Löfroth

Minna Helena Löfroth, Skellefteå.

Minna Helena Löfroth.

Minna Helena Löfroth.

Foto: Isdraken Viasson

Dödsfall2024-03-22 05:00

Minna Helena Löfroth, älskad mor, syster, ishockeyfan, 56 år gammal, avled den 9 februari 2024 i sviterna efter ett snabbt utvecklande sjukdomsförlopp som orsakade henne svår demens i livets slutskede. 

Hon avled efter en mycket kort vistelse på Brogården i Skellefteå. Helena var född i Finland och adopterad av Kjell och Bertha Löfroth till Sydafrika. Där växte hon upp tillsammans med sin bror och gick i skola. Hon gick bland annat på en tysk skola och blev mångspråkig. 1986 så flyttade så hon, mor och far till Sverige och Skellefteå. Där arbetade hon sedan inom bageribranschen, med städ och slutligen på Stiftsgården i Landsförsamlingen. 

Hon hade varit på resa till USA, bland annat Boston och där blev hon med barn och reste sedan hem och födde sin son Sebastian Löfroth. Efter 2014 så blev hon ett superfan av Skellefteå AIK ishockey och engagerade sig i allt vad ishockey innebar. Det fanns nog inte många matcher som hon inte var närvarande på om inte jobbet förhindrade det. Hon blev väldigt känd i hela landet bland annat genom sin instagram och sina många bortamatch-supporter-resor.

Hon lämnar ett stort hål efter sig som blir svårt att fylla. Hon efterlämnar också flera syskon i Finland och vänner i Sydafrika. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!