Mimmi Lindgren, Skellefteå

Mimmi Lindgren, Skellefteå

Dödsfall 13 september 2022 05:00

Vår älskade mor, svärmor och farmor Mimmi Lindgren somnade in den 31 augusti på sitt boende i Klockarhöjden. Detta nio dagar före sin 95-årsdag.

Mimmi föddes i Sjön, Hjoggböle, dotter till Alex och Linnea, där hon växte upp tillsammans med sina syskon Elvy, Tage och Mona. Relationen med sina syskon och sedermera deras familjer var och har alltid varit väldigt betydelsefull för Mimmi.

När Mimmi avslutat sin skolgång fick hon bidra till familjens försörjning, genom att arbeta som barnflicka hos olika familjer i kringliggande byar. Kärleken till barn är något som alltid varit ett kännetecken för Mimmi, vilket inte minst alla barnbarn fått ta del av. Jobbet som barnflicka/hembiträde förde henne också till Östra Falmark. 

Där fick hon också jobb som affärsbiträde och det var i den vevan hon också träffade sin livs kärlek Folke, en tjusig grabb från byn. Mimmi och Folke gifte sig 1949 och bosatte sig i Folkes föräldrahem. Barnen Christer och Roger föddes med 10 års mellanrum och så småningom utökades familjen med fosterflickan Maria.

Paret Mimmi och Folke bedrev ett litet jordbruk och under en period drev de även konsumbutiken i byn. Under en period jobbade Mimmi också som dagmamma.

Handarbete har varit ett stort fritidsintresse för Mimmi och många är de koftor, tröjor och sockar som Mimmis åtta barnbarn fått ta del av. Hennes matlagningskonst har också varit väldigt uppskattad, både i hemmet men även i bönhuset och vid andra tillställningar.

Omsorg om sin familj och att inte vara till besvär har varit starka karaktärsdrag, något som framförallt vi barn känt hela livet.

Sorgen och saknaden är stor men vi är övertygande om att hon nu, med sin starka gudstro, har det bra dit hon nu kommit.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Ingemar Lindholm

Dödsfall
Ingemar Lindholm

Margareta Jonsson

Dödsfall
Margareta Jonsson
Visa fler
Ämnen du kan följa