Maud Wiklund

Maud Wiklund, Skellefteå.

Maud Wiklund.

Maud Wiklund.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-29 05:00

Söndag den 23 oktober somnade vår älskade maka, mamma, mormor och svärmor Maud Wiklund lugnt och stilla in på Skellefteå lasarett. Hon blev 87 år. Maud växte upp med sina föräldrar Harry och Blenda Harnesk och under sin barndom bodde hon på många olika platser i Västerbotten. Hennes kusiner och släktingar i Arvidsjaur blev som en stor familj för henne.

Efter folkskolan fortsatte hon att studera på Edelviks folkhögskola och sedan med andra kurser för att kunna uppnå sin dröm att bli sjuksköterska. Hon tog examen 1958 och fortsatte sedan sin yrkesbana på Skellefteå lasarett. Hon älskade sitt arbete och under lång tid var hon en uppskattad sjuksköterska, arbetskamrat och avdelningschef på barnmottagningen. Hon bidrog mycket till ett gott arbetsklimat med många skratt. Hon var en förebild genom att alltid stå på barnens sida i sitt dagliga arbete. 

1954 träffade hon sin blivande make och stora kärlek Sven-Olof Wiklund.  De gifte sig 1961 i Bureå kyrka och satte bo i Skellefteå. 1964 fick de dottern Inger och 1968 kom lilla Lena till världen. Mamma lärde oss mycket om allt ifrån bullbak till svamplockning men hennes viktigaste budskap var att ”man alltid ska vara snäll med varandra” och vår mamma var verkligen snäll på ett äkta positivt och gott sätt. 

Maud engagerade sig mycket i sina barns aktiviteter och senare också barnbarnens. Hon hade alltid tid för, och värderade, att umgås med familj och vänner. Hon var en mycket social person som uppskattade och gillade sina många vänner. Hon hade alltid tid för ett samtal om smått och stort. 

Tillsammans med Sven-Olof tillbringade hon många fina somrar i den älskade stugan vid havet och på senhösten gick resorna till medelhavet, helst till Cypern. Hon gillade verkligen att röra på sig, cykla och promenera och under många år fanns även kapplöpningshundar i familjen. Alla barn, men framför allt barnbarn och barnbarnsbarn har varit en stor glädje för henne och de har fått mycket kärlek och omsorg. 

Maud har nu lämnat oss efter ett långt och rikt liv. Hon kommer att vara saknad av familj och vänner och lämna ljusa och fina minnen efter sig. 

Familjen genom Inger och Lena 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!