Martin Nilsson

Martin Nilsson, Ursviken.

Martin Nilsson.

Martin Nilsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-11 05:00

 Vår pappa Per-Martin Nilsson, Ursviken, avled den 31 juli dagen innan sin 86-års dag, lugnt och stilla på Höjdens vård- och omsorgsboende. 

Pappa föddes 1937 i Båtvik Byske av Frans och Elin Nilsson, som den äldste i syskonskaran. Familjen flyttade senare till Fällan och där växte pappa upp tillsammans med syskonen Aina, Mats och Agneta. Han träffade i unga år vår mamma, Viola Bystedt och de gifte sig 1962. Tillsammans fick de 1964 Kent och 1965 Carina.  När vi var små bodde vi till en början i Calle och Ingeborg Bystedts gamla lanthandel i Stensjön, och 1971 gick flyttlasset till Ursviken där mamma och pappa blev kvar i ungefär 40 år. 

Några år efter mammas död 2010, sålde pappa huset och flyttade till en lägenhet i Ursviken, och ytterligare några år senare till Höjdens vård- och omsorgsboende där han blev kvar fram till sin död. 

Pappa började tidigt arbeta och jobbade som lastbilschaufför en stor del av sitt liv, han pratade ofta med glädje om den tiden när han körde runt i byarna och sålde dricka till privatpersoner. Pappa har alltid intresserats av olika typer av färdmedel och hade ett stort intresse att fotografera, framförallt bilar. Det var bil-och båtintresset som gjorde att de under 70- och 80-talet skaffade en liten motorbåt med ruff som vi har tillbringat många härliga somrar i. 

Ett annat kärt intresse som har följt pappa genom livet är hundar, de fick alltid följa med honom i lastbilen och jag tror att de båda uppskattade varandras sällskap under arbetet. Pappa fick med åren allt svårare att gå och kunde dessvärre inte längre ha någon hund som sällskap. 

Datorns stora genombrott var inget som avskräckte pappa, hans höga ålder till trots, utan han har med glädje följt med i den utvecklingen och skaffade sig en stor del teknisk utrustning för att bland annat, kunna hantera sin stora fotosamling. 

Vi kommer att sakna pappa men unnar honom vila. 

Kent och Carina 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!