Martin Malm

Martin Malm, Skellefteå.

Martin Malm.

Martin Malm.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-11 05:00

Martin Malm har somnat in lugnt och stilla på Annagården den 31/1. Han föddes i Kusmark den 23/10 1926, där bodde han tills han var 7 år då han flyttade till Örviken och växte upp hos en faster och hennes familj. Han kom tidigt ut i arbetslivet och hamnade så småningom i Kristineberg där han träffade sin blivande fru och livskamrat Gertrud. Dom gifte sig i Kusmarks kyrka den 14/7 1951 och fick tillsammans en son, Frank. 

Ett av Martins stora intressen var fotografering som han höll på med väldigt länge, han var också intresserad av teknikens utveckling och fick ju uppleva väldigt mycket på det området. Den första tv:n inköptes före OS i Rom 1960 och tack vare en gigantisk antenn på taket så fick vi också en acceptabel bild. Han skaffade dator tidigt och den sista köpte han vid 91 års ålder. Mobiltelefon var han tidig med och när jag följde honom för cirka 4 år sedan så var han mycket bestämd med att han skulle ha en telefon med touchskärm. Föreningslivet och idrott var också ett stort intresse och han följde gärna hockey, först RIF och senare Skellefteå AIK. 

Resor var ett annat stort intresse och varje sommar packades bilen för semesterresor söderut till släkt och vänner. Den resa han mindes bäst var när vi alla i familjen åkte till Bryssel och Paris. 1974 köpte de en sommarstuga i Örviken och där tillbringades väldigt mycket ledig tid. Martin fick också 2 barnbarn och 4 barnbarnsbarn. 

Martin hade förmånen att få vara frisk större delen av sitt liv och att dela det med sin fru och livskamrat. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!