Martha Nygren

Martha Nygren, Ersmark.

Dödsfall 22 juni 2022 05:00

Onsdag den 15 juni avled vår mamma Martha lugnt och stilla i en ålder av 90 år. Vår mamma Martha Nygren föddes 1931 i Västvik/Adak som det fjärde barnet av sex till Alfred och Alma Dahlberg.
Vid 13 års ålder stannade hon tillsammans med sin äldre bror kvar på hemstället sedan hennes far gått bort och mamma flyttat med deras yngre syskon till Bureå.
Hon skötte hushållet och djuren medans hennes bror arbetade borta i skogen.
1951 gifte hon sig med vår pappa Harry och det tog över hemstället i Västvik, där föddes också vi tre barn. På grund av att vårt hem dämdes över av Vattenfall så flyttade vi till Ersmark 1970. 
Mamma jobbade en tid på Skega AB. Hon var en människa som älskade naturen och många timmar tillbringades med att plocka bär och att tillaga mat över öppen eld. Hon var också en person som handarbetade i alla dess former från att väva mattor till strumpstickning.

I slutet på 80-talet träffade hon sin nya livskamrat Sigvard Fällman. Deras stora livsprojekt tillsammans blev att totalrenovera torpet på Södra Ersmark. 
Vad vi alltid kommer att minnas med vår mamma är den omsorg hon gav till sin familj och vänner, dessutom var hon den av oss som hade bäst koll på det mesta ända fram tills att hon hade levt klart sitt liv. 
Mamma har bott sina sista år på Hedvigsgården där hon har fått den bästa vård man kan tänka sig. 
Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa