Märta Johansson

Märta Johansson, Skellefteå.

Dödsfall2022-10-12 05:00

Märta Johansson (född Vallin) avled den 30 september på Dammens äldreboende i en ålder av 85 år.

Hon var dotter till Gottard och Greta Vallin och föddes i Skråmträsk men växte sedan upp  i Valliden och var äldst av fem syskon.

I slutet av 50-talet träffade hon sin livskamrat Kjell Johansson och paret gifte sig 1960, de kom att få nästan 62 år tillsammans.

I äktenskapet  föddes två barn, Ethel 1961 och Lennart 1962.

Efter avslutad sjuårig folkskola arbetade hon som piga i grannbyn och i början av 50-talet flyttade hon till Skellefteå och blev hembiträde i en familj på Älvsbacka. När hon sedan blev 18 år började hon arbeta som sjukvårdsbiträde på Skellefteå lasarett, något som var mer ett ”kall” än bara ett arbete för henne där hon fortsatte fram till pensioneringen. 

Hon tyckte mycket om alla sorters handarbete bland annat broderade hon, stickade och virkade men har även tovat sockar men vävde också mattor och tyget till en Västerbottensdräkt som hon även sydde.

Ett stort intresse har alltid varit att spela gitarr och sjunga och var under några år med i gruppen Norrsken där även maken Kjell var med och spelade på äldreboenden och bönhus men hon var även med i en sånggrupp, Sarons liljor, med några kvinnor till. 

När hon nu gått ur tiden och återförenats med maken minns vi henne som en bestämd men snäll och hjälpsam person, saknad men aldrig glömd. 

Familjen genom dottern Ethel 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!