Marica Enberg

Marica Enberg, Norsjö.

Marica Enberg

Marica Enberg

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-12 05:00

Mamma har efter en lång tids sjukdom lämnat oss. 

Marica Enberg föddes 1965 i Norsjö, där hon sedan bott större delen av sitt liv. 
Hon träffade Mikael, sitt livs kärlek, tillsammans fick de två döttrar, födda 1991 och 1993. 

Mamma var väldigt familjekär. Hon hade alltid oss i tankarna och ville alltid vårt bästa. Hon fanns alltid där för oss och ställde upp. En starkare, envisare och mer omtänksam kvinna är svårt att hitta. Mamma var en riktig kämpe som aldrig klagade utan såg alltid det ljusa i livet och hade alltid nära till skratt. 

Några stora intressen i hennes liv var olika typer av handarbeten, speciellt då att sticka. Men även att arbeta i trädgården eller läsa en bok var saker som hon gillade. Mamma spenderade gärna mycket tid i sommarstugan. Det var hennes smultronställe. Där njöt hon av solen, värmen och lugnet. 

2011 drabbades mamma av ALS. En hemsk sjukdom som bara har en utväg. Men mamma gav inte upp för det. Hon kämpade på och ville fortsätta leva sitt liv precis som vanligt. Tillsammans hjälptes vi åt och allt eftersom kom det in assistenter i hennes liv. Vi barn, pappa och mamma själv, är så otroligt tacksamma över alla fina människor mamma haft omkring sig. De har tagit hand om mamma och sett till så hon trots sin sjukdom fått leva ett underbart liv. 

Mamma fick uppleva glädjen av att bli mormor två gånger. Emilia och Celina var hennes två guldklimpar och hon älskade att tillbringa tid med dem. 

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig, och saknaden är stor. 
Vi är tacksamma över alla år vi fick med henne och kommer alltid att älska och minnas henne som den fina, omtänksamma människa hon var. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!