Marianne Sandström

Marianne Sandström, Byske.

Marianne Sandström.

Marianne Sandström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-14 05:00

På nyårsafton avled hastigt Marianne Sandström, Byske, på Skellefteå Lasarett. Hon efterlämnar sin son Anders och dottern Christina med familj. 
Marianne föddes i Selet 1943 som tredje barnet i äktenskapet mellan Ragnhild och Hugo Johansson. Efter skolan tog hon realexamen.

Hon började sin yrkeskarriär som kökshjälp men sedan 60-talets första år arbetade hon som kontorist. Först hos polismästaren i Byske och sedan på SCA:s Skellefteåkontor. De sista åren innan pension arbetade hon på SCA:s kontor i Piteå. 

1960 träffade hon sin livskamrat Eskil Sandström från Norrlångträsk. De flyttade till Byske och gifte sig 1963. 1976 fick de dottern Christina och 1978 föddes sonen Anders. 2007 fick hon sitt första barnbarn, Alfred, och därefter föddes Conrad 2009 och Walter 2014. 

Mamma tyckte om att jobba i trädgården och älskade hundar som hon hade större delen av sitt liv. Ända sedan tonåren har hon haft hund och de sista trettiofem åren har alla varit av rasen shih-tzu. Handarbete och hemslöjd låg henne varmt om hjärtat. Hon tillverkade tomtar och påskkärringar som hon åkte runt på marknader med. Det tyckte hon var mycket roligt.

Hon var en omtänksam och varm människa men också väldigt envis och bestämd. Ett stort tomrum har uppstått men i himlen har hon funnit frid, ro och smärtfrihet då hon större delen av sitt liv plågats av en höftskada från ungdomen. 

Familjen genom Anders 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!