Marianne Holmgren, Byske

Marianne Holmgren, Byske

Marianne Holmgren, Byske.

Marianne Holmgren, Byske.

Foto: Privat

Dödsfall2021-08-04 05:00

Två dagar före sin 98-års dag somnade vår kära Marianne in lugnt och stilla. Hon föddes 1923 som femte barn till Eleonora och Gustav Karlsson och växte upp i Nide, Norrlångträsk. Barndomshemmet var vackert beläget uppe på en kulle med utsikt över sjön. Pappan dog tidigt och familjen drabbades hårt av TBC. Barnaskaran placerades hos olika familjer och äldsta brodern Herman tog hand om gården och modern. Marianne, som då egentligen kallades Tekla, hamnade på barnhem i Byske och de valde då att använda hennes andranamn som sedan följde henne hela livet.

I slutet av 40-talet träffade Marianne sitt livs kärlek, Karl-Erik Holmgren. De bodde i Byske med sina tre barn Mona, Sture och Carin. Till att börja med bedrev de möbelförsäljning från eget snickeri, men när snickeriet brann så startade de möbelhandel med inköp från andra tillverkare. Som chef på Holmgrens möbler i Byske var hon en sann förebild som företagare. Hade alltid kunderna i fokus och var en projektledare av rang som höll koll på ekonomin och drev företaget med en ordning man sällan skådat. Arbetet som egenföretagare tog väldigt stor del Mariannes liv, men när familjen var lediga så tillbringade de så mycket tid som möjligt ute på Romelsön. Stugan på ön blev en viktig plats där hon hämtade energi och inspiration. Plockade blåbär, promenerade upp på berget och bakade bullar till oss när vi kom på besök. Mariannes starka hjärta har klappat för oss alla och hennes berättelser har alltid fascinerat. Hon älskade att bläddra i fotoalbum och berätta om sitt liv för oss alla.

När Karl-Erik blev gick bort och Marianne blev änka förändrades livet. Klok och nyfiken som hon var, såg hon inga hinder i att börja resa vid 80-års ålder. Hon var intresserad av naturen och utforskade på bussresor stora delar av Sverige och hon reste även till Grekland och vandrade på Madeira.

Tänk att få leva så länge, uppleva så mycket och få se barnbarn bli vuxna och träffa sina barnbarnsbarn och dessutom haft möjligheten att resa och se världen. Saknaden är stor, men vi är alla så tacksamma för all den tid vi fått tillsammans. Hennes nyfikenhet är en viktig egenskap vi alla tar med oss.

Tack till all personal på Tallen, Norrgårda för det fina omhändertagandet.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!