Maria Lindqvist

Maria Lindqvist, Bureå.

Maria Lindqvist.

Maria Lindqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-26 05:00

Maria Lindqvist, Bureå tidigare Västra Hjoggböle somnade lugnt och stilla in på Skellefteå lasarett tisdagen den 15 november. Hon blev 85 år. 

Hon föddes och växte upp i Svartå, Norrlångträsk och var yngsta barnet av sex syskon. Föräldrarna hette Edvin och Annie Löfbom.

1957 gifte hon sig med Martin Lindqvist och de tog över hans hemgård i Västra Hjoggböle. Det fick oss två döttrar Elisabeth 1959 och Margareta 1965. Fram till 1968 drev de jordbruket på gården och efter det arbetade hon först som dagmamma och sedan inom hemtjänsten fram till pensioneringen.

2015 flyttade de till Bureå. 2019 blev hon änka.

Hon bodde och arbetade i Hjoggböle hela sitt vuxna liv. Intresserad av blommor och odling. Hon var en social person som trivdes väldigt bra i byn och kände de flesta i alla åldrar. Hon hade ett genuint intresse för människor i sin omgivning och var duktig på att hålla kontakten med grannar, släkt och vänner. Alla var välkomna hem till oss.

Hon fick tidigt bli mormor, redan vid 45 års ålder. Fyra barnbarn har varit källan till stor glädje och även sex barnbarnsbarn hann hon träffa och lära känna. 

Vi är mycket tacksamma för den tillsyn mamma fått av hemtjänsten i Bureå. Många olika personer som alla berikat hennes dag på sitt bästa sätt. 

Mamma lämnar många fina och ljusa minnen efter sig. Vi kommer att sakna henne enormt men unnar henne vilan. 

Elisabeth och Margareta 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!