Margit Lindqvist

Margit Lindqvist, Skellefteå.

Margit Lindqvist.

Margit Lindqvist.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-26 05:00

Den 14 november avled vår älskade mamma på Norrgårda äldreboende i Byske.

Margit föddes 1936 i Harrbäcken utanför Piteå, tredje barn i en syskonskara på sju. Hennes föräldrar hette Yngve och Fanny Lindgren. Familjen flyttade till Boden 1949. 

Efter skolan började hon arbeta på Blå Gåsen i Boden där hon träffade sitt livs kärlek, Ove Lindqvist, som gjorde sin militärtjänst i Boden 1959. De flyttade in i ett nybyggt hus på Sörböle 1963. 

Mamma var ständigt aktiv till det sista året. Förutom att uppfostra fyra barn och sköta barnbarnen så tog hon hand om huset och stugan i Varuträsk. Hon jobbade även på familjeföretaget Lindqvist Glasmästeri AB i närmare två decennier. Mamma var omtänksam och så mån om oss alla, att vi barn, barnbarn och de små barnbarnsbarnen skulle ha det bra. Hon var en riktig arbetsmyra som sällan klagade. Tidigare, när hälsan fanns, tyckte mamma mycket om att plocka bär och att fiska. Hon var en social person som hade lätt att samtala med alla. Vi kommer att sakna hennes roliga kommentarer. 

Mamma fick fyra barn, Thomas, Peter, Lars och Monica. Första barnbarnet Linus föddes 1996 och året efter föddes Jesper, Sanna, Sofie och Jennifer. Två barnbarnsbarn fick hon uppleva, Molly och Moltas. 

Vi känner en oerhörd saknad nu när hon lämnat oss men samtidigt finner vi tröst i att hon äntligen fått vila och kanske återigen fått möta sin älskade Ove. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!