Margit Johansson

Margit Johansson, Byske

Margit Johansson

Margit Johansson

Foto: Privat

Dödsfall2024-10-16 05:00

Margit lämnade oss den 19 september, lugnt och stilla omgiven av sina närmaste. Hon skulle ha fyllt 81 år den 28 september. 

Margit föddes i Åbyn, Byske, som äldsta dotter till Tryggve och Märta Berg. Med tiden blev hon storasyster till fem syskon. Margit började sitt yrkesliv med att jobba som telefonist, först i Åbyns telefonväxel och sedan i Långträsk. 1964 träffade hon sin Leif på dans i Långträsk och han flyttade till kusten för att leva med henne. De gifte sig 1965 och fick tre barn tillsammans. 

Mamma jobbade som hemsamarit och som dagmamma när vi barn var små men utbildade sig sedan till socionom. Hon jobbade därefter som socialsekreterare vilket hon trivdes så bra med att hon närmast motvilligt gick i pension när hon var 67.

Mamma hade många intressen och ägnade sig gärna åt dem. Hon trivdes lika bra på hjortronmyren, i hallonsnåren och i lingonskogen som på resor utomlands. De fyra barnbarnen var en stor glädjekälla och hon såg till att alltid finnas till för dem när det behövdes.

Matlagning låg mamma varmt om hjärtat och att få laga och bjuda på mat var det roligaste hon visste. Hon hängde med i alla matprogram, läste mattidningar och provade entusiastiskt nya spännande saker och smaker. När man kom hem till mamma möttes man oftast av henne i köket, glad och med rosiga kinder i full färd att laga något extra gott. I hennes kök fanns alltid plats för fler och alltid mat så det räckte och blev över, hon fick alla att känna sig välkomna och omtyckta.

En älskad mamma, syster, mormor och svärmor har lämnat oss i stor sorg och saknad men med många vackra minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!