Margaretha Ekström

Margaretha Ekström, Skellefteå.

Margaretha Ekström.

Margaretha Ekström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-05-05 05:00

Vår älskade maka och mamma Margaretha Ekström somnade lugnt in på Skellefteå lasarett den 25 april i kretsen av sin närmaste familj. Hon blev 78 år. 

Hon föddes i Bygdsiljum som enda barn till Vilner och Valborg Viklund och den lilla familjen flyttade sedan till Gammelbyns Fäbodar där hon växte upp. 

Mamma gick realskolan i Burträsk och gick ut med toppbetyg. Efter skolan så utbildade hon sig till postkassörska i Stockholm och efter placeringar på diverse orter runt om i landet hamnade hon i Sala 1962. Där träffade hon sin blivande man Stig, och som hon själv sa tog han henne med storm. De valde att flytta norrut och hamnade i Skellefteå där mamma var posten trogen hela sitt yrkesliv.

Mamma och pappa gifte sig 1965 och året efter föddes sonen Stefan. Mamma och pappa bodde på Läkarvägen och under tiden där så föddes också dottern Elisabeth, 1968, och sonen David, 1974. 1977 flyttade familjen till Kåge där mamma och pappa bodde fram till 2008 då de flyttade till Morö Backe. 

Hennes stora intresse att väva, sticka och brodera ärvde hon av sin mamma. Ända till slutet så dök det upp varma sköna stickade sockar för den som önskade. Hon gillade också att plocka bär, vara ute i skogen och hon var dessutom den okrönta drottningen av korsord.

Mamma var en varm människa som aldrig klagade. En snäll person som alltid såg till andras bästa först. Barn, barnbarn och barnbarnsbarn fick alltid plats i hennes knä och tålamodet tröt aldrig hos mamma som tog av sin egen tid för att ge till den som behövde den. 

Även om mamma själv aldrig ville ta någon plats så lämnar hon nu ett enormt tomrum efter sig.

Vi är tacksamma för den tid vi fick med henne och för alla fina minnen som finns kvar.

Vi saknar henne så mycket. 

Stig och barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!