Margareta Westerlund

Margareta Westerlund, Råneå.

Margareta Westerlund

Margareta Westerlund

Foto: Ulrika Forsman

Dödsfall2024-09-11 05:00

Margareta Westerlund föddes 1950 i Råneå. Hennes första levnadsår tillbringades på barnhem, men vid ett års ålder adopterades Margareta av Elsa och Birger Bergström i Boden. Margareta växte upp i Boden och gick bland annat på Sandenskolan och Tallboskolan. Hon växte upp med goda vänner som Birgitta, Astrid och Anita som ofta tillbringade somrarna tillsammans i Sörbyn.

När Margareta blev äldre utbildande hon sig till lärare på Lärarhögskolan i Umeå. Under utbildningen träffade hon sin första make och fick tre barn; Helena, Ulrika och Anders. Jenny och Christoffer kom några år senare med nästa make. Större delen av sitt vuxna liv levde Margareta i Skellefteå, där hon bodde både i byn Krångfors och senare även på Sjungande Dalen. Hon var en uppskattad lärare och arbetade på slutet av sin karriär på Medleskolan.

Margareta sörjde under sin uppväxt att hon inte hade några egna syskon och ville därför ha många egna barn och en stor familj, vilket hon verkligen lyckades med. Hon trivdes väldigt bra i barns sällskap och var en väldigt fin och accepterande mamma. Att hon klarade moderskapet så bra trots att hon själv berövats trygghet i starten av sitt liv var en bedrift och något som var läkande för henne själv. 
Efter pensionen träffade Margareta sin sista make Lasse Johansson och flyttade till Skutskär. De fick 12 fina år tillsammans. Under Margaretas sista år började hennes minne svikta och hon blev alltmer skör. Men skrattet fanns sällan långt borta även under tyngre perioder.

Margareta fick en stor hjärnblödning i sitt hem den 11 april. Hon behandlades på IVA på Gävle sjukhus, men dödförklarades den 12 april 2024. Margareta blev 73 år gammal.

Vi kommer att minnas och bevara inom oss hennes otroliga förmåga till det befriande skrattet. Det fanns något rebelliskt i det skrattet. Vi kommer att minnas och sakna hennes accepterande varma kärlek. Vi kommer att minnas och sakna hennes röst och de fina samtalen. Vi kommer att minnas hennes kloka ord. Vi är så tacksamma att vi fick bli hennes barn.

Barnen genom Helena
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!