Margareta Lundqvist, Älvsbyn

Margareta Lundqvist, Älvsbyn

Dödsfall2021-07-23 05:00

Margareta Lundqvist avled den 13 juni i en ålder av 88 år.

Margareta växte upp i en trygg och harmonisk bondemiljö i Övre Tväråselet, Älvsbyn, med mycken varm gemenskap och kärlek som utmärkande drag. Sin barnatro bar hon med sig som en självklarhet genom livet. Som liten tös undrade hon över varför Gud hade gett henne lockigt hår, som gjorde det så svårt att kamma henne, när det regnade och håret blev blött.

Sin kontakt med det kristna frivilligarbetet fick hon genom det arbete som byns folkskollärare Sven Wedin startade med sång- och musikundervisning. Med tiden blev hon en duktig orgelspelare.

Hon utbildade sig till lågstadielärare och senare till diakon och samtalsterapeut. Hon utövade sin tjänst i skilda former, bland annat inom Skellefteå landsförsamling.

Margareta och jag träffades för första gången för 66 år sedan, när hon kom som lärare till Adolfsström, Arjeplog. Tre år senare gifte vi oss och ett långt gemensamt liv började.

I Arjeplogsbygden, där vi hade vår sommarstuga, sjöng man ofta denna strof när man tog farväl av varandra:

”Farväl! Farväl! – När vi skiljas från de kära, aldrig mer vi ser dem här! Men en gång, under sång, i ett evigt sommarland ska vi mötas och ej mera ta farväl!”

Farväl kära hustru, vi ses på den andra stranden, i tro på vår Herre Jesus Kristus!

Din egen Karl Axel

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!