Margareta Jonsson

Margareta Jonsson.
Margareta Jonsson.

Margareta Jonsson, Bergsbyn.

Dödsfall 10 december 2022 05:00

Margareta Jonsson somnade lugnt in torsdagen den 1 december. Hon blev 77 år och sörjs närmast av maken Ragnvald, barn och barnbarn.

 Margareta föddes och växte upp i Spillersboda utanför Norrtälje med föräldrar och tre yngre bröder. Hon kom senare att flytta till Uppsala för att studera till och arbeta som sjuksköterska. Hon satte ett stort värde på den gemenskap som fanns både i hennes familj, samt mellan studie- och arbetskamrater. 

Hon flyttade senare till Skellefteå där hon träffade maken Ragnvald, de kom att bilda familj och bosätta sig i Bergsbyn. Där fostrade de fyra barn, där hon som mamma gav sina barn kärlek, trygghet och kardemummabullar. Margareta var under många år aktiv i föreningslivet i byn där hon fick ut mycket av engagemanget i bland annat vävstugan, sportklubben och kyrkans ansvarsgrupp.

Med åren kom också barnbarn, som hon höll av och passade på att ta hand om vid alla slags besök. Som pensionär reste Margareta också flitigt och träffade många nya kamrater under dessa resor. 

När hon för tre år sedan fick ett svårt sjukdomsbesked så kom hon att tydligt uttrycka den tacksamhet som hon hade över allt vad livet hade gett henne. De extra åren som hon fick och alla de människor som bidrog till att de blev så fina förstärkte denna tacksamhet.  

Saknaden efter henne är och kommer att vara stor på så många sätt. Ändå är den mindre än de fina och ljusa minnena efter henne.  

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa