Margareta Hedman

Margareta Hedman, Ursviken

Margareta Hedman

Margareta Hedman

Foto: Leif Hedman

Dödsfall2024-10-12 05:00

Margareta växte upp som den yngsta i familjen med tre äldre bröder. Första bostadsort var Boliden men största delen av uppväxten bodde Margareta i Norra Renbergsvattet med föräldrarna Anna och Torsten Brännström. Efter grundskolan blev det Handelsskola i Burträsk och under årens lopp ett flertal vidareutbildningar då Margareta behövde ändra bana i yrkeslivet. Margareta har bland annat arbetat på Försäkringskassan, som sekreterare på Rönnskärs C-lab, som läkarsekreterare, på Statens anläggningsprovning och fram till pensionen arbetade hon på Svenska Fotbollsförbundets kansli.

Före arton års ålder träffade Margareta sin make Leif Hedman på dans i Bursiljum och de gifte sig på nyårsaftonen 1964. Deras första gemensamma hem var på Leifs hemort Skelleftehamn för att sedan flytta till gården i Ursviken för att inrymma både hund, dotter Erika och Leifs plåtslagerifirma. Kärt tillskott i familjen blev det med barnbarnen som gjorde Margareta varm i hjärtat.

Margareta var naturlig, ödmjuk och nyfiken och ofta en färgklick med sitt röda hår och färgstarka kläder. Margareta älskade naturen, skogen, fjällen, havet och det rogivande lugnet i sommarstugan. Sommarstugan i Bäckfjärden byggde Leif och Margareta upp till sitt paradis där många vänner, släkt, dotter med familj har trivts och delat många fina stunder tillsammans. Margareta gillade att promenera, dansa, laga mat, umgås med släkt och vänner. Utflykter, nya upplevelser och resor intresserade också Margareta och vi vet att hon hade önskat hinna med mer av det under sin tid som pensionär. Ohälsa gjorde det dock svårt att genomföra allt det hon drömde om och successivt blev det allt svårare även med socialt umgänge. 

Vi är ledsna för att Margareta inte längre finns med oss, men också tacksamma för den tid vi haft tillsammans och vi unnar nu vår älskade Margareta sin vila.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!